Metavizualizáció – a metaadatok kiaknázásának kulcsa

Előadó: Kósa Dávid, Metvizins Kft.

Előadás rövid tartalma:

A vállalati metaadat tárak hasonlóak az óceánhoz: mélységes, titokzatos erőforrások, nagyon színes, sokrétű életformákkal. A metaadat tárak alapvető feladatain, az építésen és a naprakész állapot fenntartásán túl felmerül egy még érdekesebb kihívás: hogyan tudjuk minél jobban kiaknázni a közös repozitorikat? Hogyan tudjuk hálónkat a mélybe nyújtani és az ott rejlő értékes tudást a mindennapi működés élő részévé tenni?

Egy kép többet mond ezer szónál, tartja a szólás. Mit mondhatunk akkor egy olyan környezetről, amely képekben gondolkodik, és minket is erre ösztönöz?

Milyen izgalmas lehet bekukkantani a metaadat tár tartalmába dinamikusan alakuló képeken keresztül? Milyen lehet, mikor képesek vagyunk testreszabott nézeteket meghatározni az üzleti elemző, a modellező, az ETL fejlesztő és a karbantartás szerepei számára, vagy éppen ad-hoc nézeteket létrehozni? Milyen lehet rugalmas, deklaratív eszközökkel felfegyverezni a kiemelt felhasználókat, akik így villámgyorsan cikázhatnak a modellek tartalmában és kapcsolataiban?

A vizuális metaadat kezelés egy módfelett intuitív módon ragadja meg a modellek, folyamatok és kapcsolataik test nélküli világát, egy egyszerű és konzisztens vizuális nyelv segítségével.

 

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.