ETL az üzleti fejlődés szolgálatában

Előadó: Hajzer Barna, Dealogic

Előadás rövid tartalma:

A Dealogic egy piacvezető nemzetközi informatikai cég, amely befektetési bankoknak szállít szoftveres megoldásokat elemzéseik és a közép- és felsővezetői döntéshozatal támogatására. Fejlesztői irodáink Londonban, New Yorkban, Honk-Kongban és Budapesten találhatóak.

Portfóliónkban szerepelnek a részvény-, illetve a kötvénypiac folyamatait támogató alkalmazások, továbbá a befektetési tevékenység előkészítéséhez kapcsolódó konferenciák és roadshow-k szervezését bonyolító rendszerek. Az összegyűlt adat, más publikus és privát forrásokból származó adattal, valamint a cég 165 gazdasági elemzője által rögzített és értelmezett információval együtt kerül elemzési és riport célok miatt adattárházunkba.

Cégünk több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik adatok gyűjtése, karbantartása és klienseink részére történő feldolgozása területén. A kezdetekben az adattárházak területén az iparági gyakorlat még gyerekcipőben járt, így a legtöbb cég a megbízhatóság és a fenntarthatóság kihívásaival küzdött a nagyvállalati szektor számára is használható ETL megoldások hiányában. A Dealogic sem maradt ki az útkeresés tapasztalataiból az óriási befektetések ellenére sem. Habár kiváló úttörők, mint Kimball, kiemelkedő munkát végeztek a standardok kialakításában, az oda vezető utat mindenkinek magának kellett megtalálnia.

Az előadás témája ezen útkeresés története a Dealogic-nál. Úgy gondoljuk, a kihívások, amelyekkel az elmúlt időszakban találkoztunk hasonlóak sok más cégével, melyek nagy adattárházak kiépítésére törekedtek. Az előadás alatt megismerkedhetnek egy változó környezetben és folyamatosan bővülő követelmények között sikeresen felépített ETL történetével.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.